Binnenkort is het weer Vaderdag. Elk jaar – dit wordt nu onze derde Vaderdag – zit ik met mijn handen in het haar om een cadeau of iets leuks te verzinnen..

Mijn dochtertje is een paar dagen voor Vaderdag geboren. De eerste Vaderdag was dus ook extra speciaal omdat ze er net (3 dagen) was. Ik had (voor de zekerheid) wel wat gekocht. Bij de Kruidvat had je toen zo’n actie met een leren bbq-schort. Ook had ik een kaart in elkaar geflanst bij Greetz.com. De tweede Vaderdag had ik een trui gekocht en een Surinaamse vlag erop laten bedrukken. Mijn moeder had een aantal weken ervoor een truitje voor onze dochter gebreid met dezelfde vlag erop. Mijn vriend was zo jaloers en wilde er ook graag één, dus dat gaf mij weer inspiratie voor een Vaderdagcadeau.

Zodra ze wat ouder is en het ook echt door heeft dat het (bijna) Vaderdag is, geef ik de taak weer aan haar om iets leuks te verzinnen. Maar tot die tijd is het mijn verantwoordelijk.. Een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet:

Dagje weg. Rond Vaderdag is het meestal heerlijk weer en dus een goede mogelijkheid om er even op uit te gaan met z’n alle. Ga naar een lokaal strandje of maak een leuke boswandeling. Neem wat lekkers of een picknick kleed mee.

Canvas. Laat jouw favoriete foto van man en kids afdrukken op een grote canvas of een aantal fotootjes op een kleiner formaat canvas.

Support zijn hobby. Is je partner dol op bbqen of vissen? Koop iets leuks daarvoor. Elke keer als hij dan weer mijn zijn kop boven de barbecue staat of aan de waterkant zit, heeft hij dat hem aan jullie doet denken. Denk aan een schort of bijvoorbeeld een barbecue receptenboek.

Mijn vriend is dol op vissen, vandaar het vissen als voorbeeld. Maar hij heeft – ik weet niet meer wanneer en waarom – een mok van ons gekregen voor aan de waterkant. Waarschijnlijk was het omdat er steeds mokken uit mijn kast verdwenen.. Maar hij was er erg blij mee en heeft ‘m altijd mee. Die mok had ik ook gemaakt bij Greetz.com of albelli.nl. Zelf heb ik voor Moederdag ook een keer een mok gekregen met allemaal foto’s van mijn dochtertje erop.

Tekening. Eigenlijk het makkelijkste en het enige wat ik me kan herinneren wat ik mijn vader en moeder altijd gaf, was een ‘prachtig’ kunstwerk.

Een versierd biertje of de duurde variant: een whiskey set. Of het nou voor zijn verjaardag was of voor Vaderdag, mijn vader was er wel altijd heel erg blij mee. Ik was dol op inpakken en versieren en mijn moeder liet me dan helemaal los gaan op een blikje bier.

De volgende cadeau’s zijn zeker leuke cadeau’s om te krijgen, maar zelf vind ik ze wat onpersoonlijker en eerder voor een verjaardag of een feestdag als Sinterklaas of kerst.

Coffee to go (een mini espresso apparaat). Of gewoon een thermoskan/beker als het apparaat je budget te boven gaat.

Bluetoothspeaker of headphone.