Zoals je misschien al wel begrepen hebt, mijn dochter wil geen groente. Of nou ja.. Alles wat groen is eet ze überhaupt niet en eigenlijk wil ze geen groente zonder dat het verstopt zit in der eten. Dus aan mijn om creatief te wezen en de taak om het toch voor elkaar te krijgen om haar groente binnen te laten krijgen.

Rijst met BK noemen wij het in huis. Want stel je voor dat onze dochter hoort dat er bloemkool in haar rijst zit verstopt. Nou dat eet ze het vast uit principe niet meer. Dus bij deze mijn Rijst met BK recept.

Maak gewoon een pan rijst. Ik maak altijd rijst voor 2 of meer dagen. Ik hou niet van kleffe rijst. Het moet gewoon precies goed/gaar zijn. Voor mijn dochter laat ik de rijst er net wat langer in, zodat het een beetje kleeft. Minder rijst korrels op de grond en het plakt beter aan de BK. Win-win situatie dacht ik zo.

Even voor het gemak: een zakje AH Kleintje Bloemkoolroosjes. Deze kook ik totdat je het bij wijze kan prakken met je vork. Ik ben lui dus doe het lekker met de (babyvoeding)blender. Vervolgens gooi in de geprakte bloemkoolroosjes in een grote kom en gooi en steeds een beetje rijst bij. Ik doe zoveel rijst tot het een mooie massa is geworden. Als je er aan ruikt, moet je de geur van de rijst nog kunnen ruiken.

Eindstand: ze eet misschien op deze manier maar 10 gram bloemkool per keer, maar ja altijd meer dan niks toch?