Iets wat ik niet wist is dat je allemaal verschillende (gratis) boxen kan bestellen en afhalen of thuis laten bezorgen. Ik wist maar van één af en dat was het kraampakket van je zorgverzekering. Mijn schoonzus appte me toen ik rond de 20 weken zwanger was of ik mijn zwangerschapsbox al had besteld. Dus ik braaf antwoorden met ja die van de zorgverzekering toch? Nou nee dat was niet die zij bedoelde. Ze vertelde over de box die zij ook had besteld bij de Ouders van nu en die van de Etos. Nu ik onderzoek doe voor dit artikel kom ik er achter dat er nog veel meer zijn.

Ouders van nu: zwanger- en babybox. Zoals alle boxen bestel je deze online en kun je ‘m vervolgens ophalen bij de Blokker. De box kun je afhalen tot wel 6 maanden na je bevaldatum. Via de mail krijg je allemaal informatie toegestuurd. Tijdens de zwangerschap krijg je de groeikalender. – Ik kon erg uitkijken naar de mailtjes van Ouders van nu. Nu trouwens nog steeds. Elke week krijg ik mails met opvoedingstips. – Na de bevalling ontvang je weer een uitnodiging om een de babybox op te komen halen. Dit gebeurt automatisch.

Wij: de blije doos. Deze had ik trouwens ook. Bij deze doos krijg je 4x een gratis Wij magazine voor zwangere vrouwen. Deze vond ik erg leuk om in te bladeren! Handige tips over de eerste hapjes (vast voedsel), slaapritmes en andere weetjes en verhalen. Ook krijg je elke week e-mails over je zwangerschap en maandelijks een nieuwsbrief. Die mails had ik me voor afgemeld. – Waarom? Ik vond die van ouders van nu voldoende. – Je kunt na de geboorte (binnen 6 week om precies te zien) een gratis mutsje ontvangen met de voornaam van jouw kindje, als je de naam doorgeeft aan WIJ. –Helaas is deze actie aan mij voorbij gegaan.

Nutricia. Door je aan te melden, ontvang je een gratis knuffel konijn. – Zelf vind ik deze actie niet zo nodig. Wij zijn toen mijn dochter 2-3 maand was naar de Prénatal gegaan en toen heeft ze zelf een knuffel uitgekozen. Daar is ze nog steeds dol op en slaapt ze elke nacht mee. Eerst vond ik het heel leuk hoor om allemaal knuffels te krijgen en te kopen. Maar nu denk ik wat moet ik met al die beesten in mijn huis? 

Gratis geboortemunt. Dit is bedoeld als geschenk en het lijkt me ook zeker leuk om te krijgen. – Maar.. Ik zou het ook gewoon voor mezelf willen bestellen. – Je betaald wel €3,95 verzendkosten. De munt heeft een crown size munt formaat (40mm). 

Kruidvat: Baby mama voordeel. In dit pakket zitten o.a. luiers, billendoekjes en wasgel. Ook krijg je een voordeeltas en een stickervel. Luiers, billendoekjes en wasgel kun je nooit genoeg hebben. De luiers zijn dan voor een bepaalde periode (totdat je kindje er natuurlijk uit is gegroeid) maar de billendoekjes en wasgel kan je jaren na de geboorte nog gebruiken. En trouwens die luiers, heb je hard nodig. Met jouw geregistreerde extra voordeelkaart kun je nog meer kortingen en gratis producten krijgen. 

Babydump. Met deze link kom je direct terecht bij het aanvraagformulier. De box kun je ophalen in één van de winkels, dit moet binnen twee maand gebeuren. Deze box had ik. Eerlijk gezegd weet ik niet meer precies wat er allemaal in zat, maar ik zou ‘m zeker weet aanvragen mocht ik weer zwanger zijn.

Kaartje2go: Gratis proefdruk geboortekaartjes. Zit je er over na te denken om op de ‘old school’ manier geboortekaartjes rond te sturen? Ik had wel geboortekaartjes. Ik vond het super leuk om ze te ontwerpen. – Ik heb gewoon een kaartje ontworpen in Paint en wat afbeeldingen van verschillende websites gekopieerd. Een familie vriend kent een goede drukker, dus die heeft de kaartjes vervolgens daar laten afdrukken. – Het was wel veel makkelijker geweest als ik eerst een gratis proefdruk thuisgestuurd had gekregen, dan had ik ze gewoon kunnen kopiëren in een printshop. Stukken goedkoper, dan geboortekaartjes bestellen. Geen zin in al die moeite? Dan is het bestellen wel een stuk makkelijker hoor. Alleen is het minimaal aantal af te nemen stuks meestal nogal behoorlijk – (vind ik). Ik had er maar 15 nodig (waarvan er 3 nog thuis liggen). –

Baby &tiener megastore: Gratis geboortedoos. Door je gegevens in te vullen bij de link, kun je gratis de geboortedoos afhalen bij een van de filialen in Sliedrecht en Capelle aan de IJssel. Hoe leuk is het om zo’n doos te hebben om al je kindjes eerste in te bewaren; tandje, haarlokje schoentjes, foto’s, etc. Hier kom ik net pas achter dat dit bestaat. Voor de volgende zwangerschap zal dit één van de eerste dingen zijn die ik aanschaf bestel. Alleen wel jammer dat het alleen daar afgehaald kan worden en niet op wat meer plaatsen.

Hoogvliet: Welkom op de wereld. Dit pakket kan je bestellen als je zwanger bent, maar ook als je al bevallen bent. In het pakket zitten babyproducten en een knuffeltje. Door je pakket aan te vragen, kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrieven. Deze zijn aangepast aan de fase van je zwangerschap of de leeftijd van je kindje.

Zeeman: Gratis romper. Naast luiers, heb je rompers ook hard nodig. Ik heb zoveel rompers weggegooid, omdat er een vlek in zat die ik niet meer eruit kreeg. En dan gaat het niet op spuugvlekjes, maar om ontlasting vlekken.

Plus: kiekeboe box. Deze box kan je krijgen tot je kindje 2 maand oud is. Deze box is speciaal samengesteld voor jonge ouders. Ik snap zelf niet waarom perse voor jonge ouders. Er zitten allemaal baby- en kraamproducten in.

Jumbo: Hallo mama babykado. Deze box kun je ophalen in de winkel. Wel moet je eerst online een formulier invullen. Dit kan tot je kindje 3 maand oud is. Voor het ophalen moet je de uitgeprinte voucher en het geboortekaartje van je kindje (of de geboorteakte) meenemen naar de winkel.