Ik dacht oprecht dat een zwangerschapsbox en een kraampakket hetzelfde waren. Maar! Hier zit wel degelijk veel verschil in. In een zwangerschapsdoos zitten allemaal dingetjes voor jouw en je kindje (voornamelijk voor je kindje). Het kraampakket is (grofweg) een medisch pakket, met allemaal handige dingen voor tijdens de bevalling en de kraamperiode. Mocht je thuis willen bevallen dan is een kraampakket noodzakelijk. In dit pakket zitten onder andere: matrasbeschermers, kraamverband, watten, een flesje alcohol, etc.

Zorgverzekering. Niet alle zorgverzekeringen bieden dit gratis aan vanuit de basisverzekering. Bij de meeste aanvullende verzekeringen is dit wel het geval. Het is wel verstandig om voor of rond de 5de maand van je zwangerschap. –Ik had mijn kraampakket ontvangen van mijn zorgverzekering. Dit moet je natuurlijk wel eerst aanvragen. Tegenwoordig weten instanties veel van je, maar niet zoveel dat er automatisch een kraampakket wordt opgestuurd. Jammer in dit geval, want mogelijk ben je net zo vergeetachtig als ik was.

Nu ik alle gratis pakketten aan het bekijken ben, kom ik er achter dat er veel gratis dozen voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling zijn. Maar voor de bevalling en kraamtijd eigenlijk niet, terwijl dit juist een essentieel pakket is als je thuis wil (of moet) bevallen.

In mijn pakket zaten veel (goede) producten van Natalis. Natalis biedt kraamzorgpakketten aan voor verschillende prijzen. Bekijk deze link.